Tip! Infrezen en wat je moet weten

Tip! Infrezen en wat je moet weten


In deze editie van Tip van de week duiken we eens wat dieper in de freestechniek: infrezen.

We kennen allemaal wel in de branche het contour frezen van vormen of het uitfrezen van freesletters. Bij ISCA hebben wij ook de optie om plaatmateriaal te laten infrezen. In deze tip van de week gaan wij hier dan ook uitgebreid op in, want hoe ziet dit eruit? En wat kun je er allemaal mee?


Welk plaatmateriaal is geschikt voor infrezen?

Via onze freeswerk calculator kun je bij onze MGBond (aluminium composiet platen) de keuze maken  voor de techniek infrezen. Dit bieden wij via de calculator uitsluitend aan bij onze MGBond panelen. Het materiaal is hier uitermate geschikt voor vanwege de aluminium toplaag met een 100% PE kern. Deze kern en toplaag maakt het ook mogelijk om de plaat daarna om te zetten.

Uiteraard is het ook mogelijk om geschuimd PVC en Acrylaat in te frezen. We zien regelmatig in de productie 19 mm geschuimd PVC voorbij komen, welke aan de achterzijde dient te worden in gefreesd voor het plaatsen van LEDS. Hier draaien we ook zeker niet onze hand voor om! Wel vragen wij deze aanvragen naar ons te mailen, zodat wij hier kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Stuur je aanvraag in!

 

Waarom kies je voor infrezen?

Het infrezen wordt gebruikt om vouwlijnen te maken in het plaatmateriaal. Zo kunnen we bijvoorbeeld lichtbakken met doorsteekletters maken zonder een lichtbak profiel te gebruiken. Dit zorgt voor een luxere uitstraling. Deze techniek is bijvoorbeeld gebruikt voor het project van Nimwegen Reclame. 

De techniek is ook ideaal voor het maken van kubus vormen zoals de informatie zuil "We are the world" die bovenaan wordt getoond. Ook kunnen we pilaar bekleding op maat maken, inclusief sticker. Dit hebben we vorig jaar voor het project P1 Brussel Airport voor Infolio gedaan.

Een andere mogelijkheid waar je voor kan kiezen, is de toplaag infrezen van het MGBond plaatmateriaal. De techniek wordt vaak gebruikt bij het maken van naamborden, adresborden en bewegwijzering (zie hieronder).


Bestel nu je eigen freeswerk project! 

Via onze freeswerk calculator bestel je gemakkelijk de uitvoering Cassette toplaag, oftewel de toplaag infrezen. Wil je juist Cassette tekst, dan frezen wij het materiaal uit zoals we bij doorsteekletters doen.

Ontdek de freeswerk calculator!