Maatwerk van de maand juli

Maatwerk van de maand juli

Maatwerk van de maand juli

Maatwerk van de maand juli is geworden: Signland!

Het maatwerk van de maand bij ISCA is ondertussen al een bekend fenomeen geworden. We krijgen elke week leuke inzendingen van onze klanten binnen. Bedankt hiervoor! Ook Signland heeft bij ons foto's ingezonden voor een freeswerk project. Met dit project zijn ze dan ook maatwerk van de maand geworden, van harte gefeliciteerd!

Sinds kort hebben we ons programma voor maatwerk van de maand uitgebreid en ga ik Kim Havelaar (Sales & Marketing manager) persoonlijk langs bij onze klanten. De winnaar komt niet alleen in onze mailing en in onze maandflyer, maar we hebben ook een leuk geschenk. Daarnaast wil ik natuurlijk alles weten over het project, zodat we hier een leuk artikel over kunnen schrijven.

 Maak kennis met Signland

Dit keer mocht ik dan ook op bezoek bij Signland in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik heb hier gesproken met Matthijs van Dijk, mede-eigenaar van Signland. Voordat ik ga vertellen over het project, eerst even een korte introductie.

 We gaan hiervoor terug in de tijd, naar 2003. Als hobby bouwde Matthijs websites. Dit werd langzaamaan uitgebreid door de vraag van klanten naar visitekaartjes, flyers en daarna complete huisstijlen. Hij bedacht alles, adviseerde alles en tekende alles wat nodig was voor de klanten aan reclame en uitingen. Echter was de productie en montage extern. In 2010 was het een dagelijkse onderneming geworden en is de stap naar de kamer van koophandel gemaakt om het bedrijf HOWECO officieel te registreren.

Naast HOWECO is Matthijs de onderneming Bordjesland gestart. Beide bedrijven liepen enorm goed. De ondernemer in Matthijs ging verder want er was al een drukland en een reclameland, maar nog geen Signland. Tja, de domeinnaam was wel al bezet, maar er werd nog niks mee gedaan. Matthijs moest en zou dan ook deze domeinnaam weten te bemachtigen om zijn toekomstplannen in de sign verder door te voeren. En dat is hem gelukt! Zo werd de naam Bordjesland veranderd naar Signland. In 2019 zijn HOWECO en Signland gefuseerd en onder de naam Signland voortgezet.

Signland wordt steeds meer een begrip in de Nederlandse en Belgische markt. Sinds januari 2022 zijn ze verhuisd binnen Hendrik-Ido-Ambacht en nu gevestigd op de Zelling 5. Het team bestaat nu uit 4 man, waarbij in september een BBL student zich aan het team bijvoegt.  De plannen voor de uitbreiding van de productie liggen er met een nieuwe EPSON printer, een SUMMA-plotter en nieuwe laminator, allemaal gericht om de 160cm folies te kunnen verwerken. Ook staat de verbouwing van de entree van het pand op de planning voor het creëren van een showroom voor de klant. Signland heeft een specialisatie in interieurfolies waar particulieren, bedrijven, scholen en hotels mee geholpen worden. Zo worden er deuren, kasten, kozijnen en keukens gewrapt met de interieurfolie. Ze noemen zich dan ook niet voor niets de foliekoning! Waarop ze de domein defoliekoning.nl dan ook hebben vastgelegd.

 Het winnende project

Het maatwerk van de maand project is geplaatst bij Brand BBA Architecten in Bleskensgraaf. Vanuit oudsher is Brand BBA Architecten al klant bij Signland. Hun vorige pand in Alblasserdam had Signland in het verleden voorzien van diverse gevelreclame.

Na de verhuizing naar Bleskensgraaf was het tijd om ook dit pand te voorzien van de juiste huisstijl. Bij binnenkomst kom je bij een grote witte toonbank. De opdracht van de klant was om de balie te voorzien van hun huisstijl uitstraling.

Brand BBA Architecten heeft als huisstijl kleur een mooie groen/grijze tint. Echter is deze kleur niet te verkrijgen in plaatmateriaal of folie. In het ontwerp is er dan ook gekeken naar hoe de kleur terug te brengen? Er is gekozen voor een plaat welke beplakt is met een full-colour folie in de kleur van de huisstijl, waarop signlux freesletters zijn geplaatst. Het eindresultaat heeft een hele luxe en strakke uitstraling welke aansluit bij de wensen van de klant.

 Wij willen Signland nogmaals bedanken voor het inzenden van de foto’s van hun project! Ben je benieuwd naar wat Signland nog meer doet? Bekijk dan eens www.signland.nl .